Tutkimuksella voidaan saavuttaa huomattavia säästöjä

04.04.2024

Teimme vastikään 3/2024 laajan tutkimuksen selluteollisuuden asiakkaallemme, jossa selvitettiin kolmen erilaisen haponkestävän teräslaadun korroosiokestävyyttä muuttuvassa prosessiliuoksessa sekä lisäksi lämpötilamuutosten vaikutusta korroosioon. Asiakas sai tutkimuksen avulla arvokasta tietoa prosessimuutosten vaikutuksista jatkotoimenpiteitä ajatellen.
Jos laitoksellanne on suunnitteilla prosessiin liittyviä muutoksia (esim. suljetut kierrot), voi nykyiset rakennemateriaalit altistua korroosiolle.
Me voimme auttaa tutkimalla laboratoriossa (tai kenttäolosuhteissa) nykyisten materiaalien soveltuvuuden ja/tai selvitämme suunnitteilla olevaan muuttuvaan prosessiin parhaiten soveltuvat vaihtoehtoiset materiaalit. Esimerkiksi mahdollinen pistekorroosio on pahimmillaan salakavala korroosiomuoto ja voi aiheuttaa kalliita arvaamattomia korjaustoimenpiteitä.

Ennalta tutkimisen ja suunnitelmallisten muutosten avulla voidaan säästää tuhansia, ellei jopa miljoonia euroja.
Prosessimuutokset voivat vaatia rakennemateriaalien vaihtamista, prosessin optimointia (lämpötilat, kemikaalit), prosessin jatkuvatoimista valvontaa (mittausjärjestelmät), optimaalisten korroosionestokemikaalien käyttämistä tai esim. joidenkin laitteiden osalta avun voi tarjota sähkökemiallinen katodinen- tai anodinen suojausjärjestelmä.

Entsyymi_30C_304.JPG


04.04.2024Tutkimuksella voidaan saavuttaa huomattavia säästöjä
11.09.2020Säästöjä voimalaitoksille mittauksilla
08.09.2020Artikkeli SKY NYT_2018
26.08.2020Lisää energiatehokkuutta MoCo DP järjestelmällä